A Dél-Alföld csodái 3 napba sűrítve

A Dombóvári Szívklub Egyesület  kirándulást szervez Szegedre és környékére.

Időpont: 2021. július 9-10-11.

Szállás:  Tisza – Sport Hotel,  kétágyas szobákban

Szombaton lehetőség van a Szegedi szabadtéri játékok

 „Jézus Krisztus szupersztár”

előadásának megtekintésére.

Jegyár: 5.000 Ft

A kirándulás részvételi díja még nem ismert, de a színházi előadás jegyeit május 15-ig le kell foglalnunk.

Színházjegy igényedet május 14-ig

Bódogné Pethes Jankának a 06-30-641-5362 telefonszámon jelezd!

*******************************************

A Dél-Alföld csodái 3 napba sűrítve

 Az indulás helye: Dombóvár (a csoport igényének megfelelően)

Program:

1. nap: július 9-én (péntek reggel) 6 órakor indulás a Dombóvárról.  A Bonyhád – Baja – Szeged útvonalon (Baján a Duna híd utáni TESCO parkolóban rövid technikai szünet) után érkezés Szegedre 9 órakor. Találkozás az idegenvezetővel, majd délelőtti szegedi városnézés következik: a belvárosi séta során látogatás a zsinagógában, az alsóvárosi ferences templomban és rendházban, belvárosi séta egyik része, majd 12 órakor szállásfoglalás a Tisza – Sport Hotelben, rövid szünet, majd 13 órától a városnézés folytatódik buszos körutazás, majd a felújított Vár megtekintése, utána látogatás a Szegedi Nemzeti Színházban. A program további részében rövid kávészünet, majd Dóm tér és a Szegedi Dóm (altemplom, templom, torony) program zár. 17 órakor vacsora a Tisza parti halászcsárdában. 19-kor visszaérkezés a szállás közelébe, zárásként fakultatív hangulatos esti séta az Erzsébet ligetben.

2. nap: július 10-én (szombat) reggeli a szállodában. A reggeli után 8 órakor indulás Hódmezővásárhely irányába. Az út a híres Szeged – Algyői olajmezőn vezet keresztül, látogatás a 168-as számú kútnál, ahol hazánk egyik legnagyobb gázkitörése volt 1968-ban… Vásárhelyen gyalogos sétával ismerkedünk a belvárossal, legendás helyszínek felkeresésével. Tervezzük az Alföld Galéria bemutatását (Tornyai János, Koszta József, Nagy István, Endre Béla) népi realista festők munkásságát ismerjük meg. Rövid kávészünet után a városnézés folytatódik a Vásárhelyi Tájház megtekintésével, majd egy rövid látogatás a Németh László Könyvtárban, ahol a híres névadó-író emlékszobáját tekinti meg a csoport.  Buszba szállás után a következő célpont Óföldeák, melynek szépen restaurált középkori erődtemplomát tekintjük meg. Utunk harmadik állomása Makó. Itt fő hangsúlyt kapnak a Makovecz Imre tervezte épületek, a Hagymaház (kulturális központ, színház), Hagymatikum (termál-gyógyfürdő), központi buszpályaudvar, stb. valamint József Attila makói évei. Makóról Szeged felé tartva egy nagy értékű záró program lesz Kiszomborban a Rotunda (körtemplom). 17 óra körül érkezés Szegedre, a szálláshelyre, a színházhoz szükséges előkészület után 18.30-kor vacsora, majd a Dóm téri szabadtéri színházban 21 órától a „Jézus Krisztus szupersztár” előadás megtekintése. Színház után kb. 20 perces kényelmes sétával közelíthető meg a Tisza Sport Hotel.

3. nap: július 11-én (vasárnap) a szállodai reggeli után a csomagok bepakolása a buszba. 8 órakor indulás Röszke irányába. Útközben az 1951-1953 között épített katonai bunkerek megtekintés (a Déli Véderő Rendszer része). Röszke határában látogatás a „PaprikaMolnár” családi farmon. A paprikatörténeti kiállítás megtekintése vásárlási lehetőséggel. Mórahalom határában megálló a Nagyszéksós tói-Bivaly és Madárrezervátumnál, ezt követően mórahalmi városnézés: Ezer Év Parkja (Magyarország jeles épületei 1:25-ös mini változatban). Rövid szabad program, kávézás és fakultatív látogatás a rétes házban. Továbbutazás Ásotthalomra: látogatás a Rózsa Sándor Élményházban. A híres alföldi betyár élettörténete szorosan kötődik e tájhoz. Utolsó program a „Rúzsafa” megtekintése. A „Betyárok pihenőhelyén” kis baráti beszélgetés, majd indulás Dombóvárra.